zondag 25 februari 2018

Beerze

Eenmaal boven nul onze 'stoute' schoenen aangetrokken en even lekker wandelen. In Beerze vandaag, maar ook daarna naar Kloosterhaar (zie volgende post) omdat we daar hoopten op een klapekster.
Maar eerst dus in Beerze, waar ze een Landhuis hebben staan. Ergens langs de weg geparkeerd, lopen we het bos in en het ziet er allemaal zonnig uit met die blauwe lucht en een koud zonnetje.
Start wandeling

Op een gegeven moment kom je bij een vijver waar nu allemaal 'sneue bomen' liggen, op een bordje stond dat het is om het gebied om de vijver opnieuw in te richten. De overs werden overschaduwd door de bomen, de vijver is te diep en de oevers te steil. 
sneue bomen

Zwemvijver achter bordje en omgehaalde bomen

Wat verderop zie je dan de laan van landhuis Beerze. "Een huis met een geschiedenis. Eerste bewoner in 1925 was baron Bentinck en later – door vererving – jonkheer Röell. Huis Beerze met koetshuis bestaat verder uit parkbos, vijver en lanen met zichtlijnen. De inrit naar het landhuis wordt gemarkeerd met twee blikken leeuwen, één met het wapenschild van Bentinck en één met die van Röell, beiden op een bakstenen voet. In totaal beslaat het landgoed 185 hectare."
Tekst tussen aanhalingstekens is van een andere website, net als onderstaande foto.
Landhuis Beerze van OudOmmen.nl
Laan naar Landhuis Beerze

Landhuis Beerze

Toegangsleeuwen Landhuis Beerze

Al wandelend zagen we een overblijfsel uit oudere tijden, een waterdrinkplaats voor dieren. Geen waterpomp meer maar de rest stond er nog. Op het bordje wat erbij was staat dat het water voor dieren is en dat je je rommel mee moet nemen haha. Heel vreemd toch...niet dat laatste maar wel het eerste.
Waterdrinkplaats voor dieren
Zittend op een bankje in de zon even opwarmend, zagen we denk het meest gefotografeerde vogeltje voor ons in de bosjes zitten. Het roodborstje. Ook in het zonnetje.
Trouwe lezers zullen het misschien weten, ik kijk graag omhoog. Naar mooie luchten, wolken en vogels in de bomen, maar ook de bomen zelf kunnen soms mooi afsteken tegen een mooie blauwe lucht.
Nadat we de auto weer bereikt hadden vonden we het toch iets te kort en kwamen we op het idee om nog naar Kloosterhaar te gaan om te zien of  we daar de klapekster kunnen ontdekken.
Zie de volgende post.........voor het vervolg.Geniet, ook in de winterzon

1 opmerking:

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie.