dinsdag 13 maart 2018

4 dagenNa heel wat gesukkel met mijn gezondheid, waar ik jullie niet mee lastig zal vallen, heb ik de afgelopen 4 dagen weer heerlijk gewandeld.
En niet alleen gewandeld maar ook veel foto's gemaakt, en wat een werk is dat dan om het allemaal te bekijken en te beoordelen en dan nog te verkleinen.
Dus de afgelopen 4 dagen ben ik met mijn partner op pad geweest, en zoals gezegd veel foto's gemaakt, maar ik heb een compilatie samengesteld die een aardig beeld geeft van deze dagen.

Vrijdag 9 maart

Vandaag waren we weer eens naar het Zuidlaardermeer, in de zomer kun je daar heel veel vogels treffen, we hebben zelfs al eens de zeearend daar gefotografeerd. Helaas nu alleen in de verte gespot, en er waren verder ook niet zo heel veel vogels te spotten. Wel een heerlijke wandeling gemaakt en naar de vogelhut geweest. Het is altijd genieten en er is veel te zien, ook zonder veel vogels!
Grauwe gans

Grauwe gans laat zijn "tanden" zien

Zaterdag 10 maart

Zin in een andere provincie vandaag zijn we naar Friesland getrokken, niet echt mooi weer en nog behoorlijk fris. Easterkar is een prachtig gebied in de buurt van Haskermeer. Veel water, rietkragen en een natuurlijk pad om te wandelen. We gaan hier zeker nog eens wandelen als alles groen is. 

Ook hier is een vogelkijkwand om de vogels op de plas te spotten. Vooral een ganzenparadijs, maar in een ander jaargetijde ook het gebied van de lepelaars, eendensoorten. Er was ook een knobbelzwanen koppel dat recht op ons af zwom. Vandaar de closeup foto genomen vanachter de wand genomen. 
Knobbelzwaan

Zondag 11 maart

Wanneer je eens in de zoveel tijd naar je schoonmoeder gaat die in NH in een verpleeghuis zit, kun je dat leuk combineren met een uitje onderweg er naar toe. Deze keer zijn we vroeg weggegaan en in Hargen aan zee neergestreken. Niet om in het zand te zitten maar om een heerlijke strandwandeling te maken, schelpen te zoeken, en evt vogels te fotograferen. Er waren er niet veel alleen wat meeuwen.
Verder lag er, iets wat we op de terugweg pas zagen omdat er op de heen weg mist was, nog veel ijs in het ijsselmeer. De kruiende brokken ijs kon ik helaas niet fotograferen omdat het op plekken langs de dijk lag waar je niet (meer) kunt stoppen. 

Strand bij Hargen aan zee

Schelpen

Grassen


Het IJsselmeer gezien vanaf de afsluitdijk

Het ijs in het IJsselmeer
Maandag 12 maart

Hiep Hiep Hoera, vandaag is mijn partner jarig, en traditie getrouw gaan we dan lammetjes kijken. Dat doen we al 18 jaar zo. Dus op naar een schaapskooi dit jaar, in Havelte is een hele mooie. Deze is nieuw, eigenlijk verhuisd, en ligt bij de Havelterberg met een prachtig heide gebied en 2 hunebedden. Dus eerst even lammetjes kijken en genieten van al dat jonge grut, er lagen zelfs lammetjes die nog super klein waren, in de schaapskooi dicht tegen hun moeder aan. De reeds wat grotere konden ook naar buiten de wei in, leuke bokkesprongen maken. Echt geweldig om te zien!

Daarna een lekkere wandeling gemaakt, havelterberg op en af, over de heide langs hunebedden. Al met al een heerlijke dag, en zeker het weer hadden we mee!

Lammetje in de wei

Moeder en jong
In de schaapskooi

1e Hunebed

2e Hunebed

Drukke dagen dus, wel heerlijk natuurlijk en fijn dat ik het allemaal weer kon!

Puur genieten!
4 opmerkingen:

 1. Hoi Renée.

  Dat is puur genieten wat je laat zien.
  Het kruiend ijs heel mooi, de lammetjes en de Grassen zijn echt super mooi en leuk.
  Mooie dagen heb je gehad.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hooi Renee
  mooie serie foto's je krijgt er het lente gevoel van erg mooi
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk al die verschillende dieren maar ook de schelpen :-)
  De grauwe gans en de zwaan zijn van mooi dichtbij gefotografeerd.
  De hunnebedden zijn echt interessant.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie.