zondag 15 april 2018

Emmerschans

Vlak bij Emmen heb je mooie plekken om te wandelen. Het emmerbos bijvoorbeeld, of bij Klazienaveen is ook een prachtig gebied. Vandaag waren we ergens bij Emmerschans (zo heet ook een wijk in Emmen) bij een voormalige afvalberg. Nu zijn we wel eens bij de VAM berg geweest maar deze berg in Emmen is echt vele malen hoger en steiler. Je kunt op verschillende plekken het gebied in, dus een echt startpunt is er niet.

Vorig jaar waren we hier ook al eens gaan wandelen en toen stond er een groepje fotografen op de heide te kijken naar een boom. Wij vroegen ons af waar ze naar keken en zijn naar ze toe gelopen. Ze keken (hij was alleen niet te zien) naar de Hop. Die zou in die boom zitten, ze maken hun hol in een boom of rots) We hebben toen een hele tijd staan kijken maar niks gezien. Vandaag zijn we naar diezelfde plek gegaan, geen fotografen gezien en ook geen Hop. Het is zeldzaam als de Hop in Nederland wordt waar genomen, maar soms wordt ie ergens gespot.
Klik op de foto's voor een grotere foto!

Schaap met lam

Schaap met lam

In het gebied waar die Hop zich zou kunnen ophouden is heide en open landschap, vandaag stonden er allemaal schapen met lammeren, echt heel mooi!!
Al wandelend hoor je de vogels om je heen, fladderen en fluiten dat het een lieve lust is. De eerste vogel die we zagen én vast konden leggen is de Zwartkop (man).
Zwartkop (man)

Ik was echt heel blij want die had ik nog niet eerder voor de camera gehad. Later zagen we een kleine Barmsijs, een Fitis of Fluiter, én een Zwartkop (vrouw, deze heeft een bruine kop)

Kleine Barmsijs

Fitis of Fluiter?

Zwartkop (vrouw)

Toen gingen we de berg beklimmen en dat zijn 190 treden! Het was even een uitdaging, niet alleen vanwege de hoogte maar ook vanwege het feit dat de treden door het wegwassen van het zand erg hoog geworden waren. Flinke stappen dus! Uiteindelijk wordt je beloond met een prachtig vergezicht. Aangezien het niet helder was, was het niet echt prachtig! :)

Opgang met traptredes 190 stuks

Afdalen zonder trappen

Aan de andere kant weer naar beneden, en dat ging een stuk makkelijker! Onderweg nog een Putter gespot en wat mooie bloesems!

Putter
Mocht jij, als lezer, wel weten welk vogeltje het is, Fitis of Fluiter, of misschien toch een andere, dan hoor ik het graag van je! Ben heel benieuwd!

Het was weer genieten ondanks de regenachtige dag! Ook zonder Hop!
Geniet ze!


3 opmerkingen:

 1. Hoi Renée.

  Prachtige foto's heb je gemaakt.
  Mooi de kleintjes en de bloesem.
  Mooie vogeltjes.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou... mooie fotografie hoor, de zwartkop is schitterend, prachtig gebied lijkt mij dat daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Renée,
  Mooie foto's. Prachtig dat schaap met dat jong.
  Mooi dat je zo'n fraai nauurgebied in de buurt hebt.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie.