Kennismaken

Welkom op mijn blog en aangenaam kennis te maken;
Ik, RenĂ©e, woon in een woonboerderijtje in Drenthe en heb een heerlijke tuin van, voor mij, ongekende afmetingen. In die tuin staan heel veel verschillende bomen, stuiken en planten,  we krijgen dan ook veel bezoek van een aardige vogel populatie. (waarover in mijn blogs meer te lezen zal vallen). 
O.a. de groene specht, bonte specht, boomklever en boomkruiper zijn graag geziene gasten hier, maar natuurlijk ook de mussenfamilie, koolmeesjes e.d.

Ik ben natuurgek en natuur is mijn leven. Natuur loopt als een rode draad door mijn leven, en is als het ware ook met de paplepel in gegeven. 

Mijn vader was ook een natuurgek, en wist heel veel van de natuur en over alles wat er groeit en bloeit. Als kind gingen we heel veel de natuur in en al wandelend vertelde mijn vader dan over alles wat er te zien was. 


En nog steeds ben ik gek op de natuur, wandelen, maar ook op het fotograferen van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. Natuur is ook mijn heelmeester, als HSP'er (hoog sensitief persoon) heb ik het nodig om het liefst iedere dag in de natuur te zijn geweest. Aarden, gronden en genieten, ontspannen en mijn zintuigen verwennen. Drenthe heeft prachtige natuur, er is veel te zien en te genieten.

Wat ik sinds een paar jaar ook geweldig vind is het vogelen of vogelaar zijn. Heb een steeds betere camera gekocht omdat vogels nou eenmaal niet dichtbij komen zitten om eens fijn op de foto te gaan. Er is een site waar ik dan lekkerbekkend op kijk wat andere mensen allemaal hebben waargenomen. In het begin ging ik dan ook naar die plekken toe maar nog nooit met overweldigend resultaat. Beter is het gewoon te gaan wandelen, camera in de aanslag en genieten maar. Zie ik dan "iets" dat ik wil bewaren of wat fotogeniek is dan is het mooi meegenomen............ Iedere ree, vogel of ander dier is een cadeautje van moeder natuur.

Op dit blog wil ik mensen inspireren om ook de natuur in te gaan, natuur is niet saai. Ik leer nog iedere dag over de natuur want ik ben leergierig. Als ik iets zie wat ik mooi vind, of interessant, maak ik een foto en  dan ga ik het thuis determineren, in de verschillende boeken die ik heb over de natuur of op het internet.
Ik wil andere mensen dus ook informeren met als ondersteuning mooie foto's. 

Ik zal transparant zijn, eerlijk over dat wat ik blog. Is er een tekst, foto of link niet van mijzelf zal ik dat er altijd bij zetten.

Ik hoop dat ik jou als lezer kan boeien zodat je blijft langskomen! Wil je mij volgen, zodat je kunt zien wat ik nog meer beleef en zie? Klik op "volgen" rechts bovenaan de pagina. Je kunt mij ook volgen door onderaan de pagina je emailadres in te voeren. Ik kan dan niet zien dat je mij volgt maar je krijgt bij iedere post die ik online zet een email daarover. Ik kan niet je emailadres zien dus het is veilig.

Wil je mij een persoonlijk mailtje sturen? renee.barnar@gmail.com